Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
AUDI A8Ár: 3.888.000 Ft -
OPEL CORSA CÁr: 980.000 Ft -
TOYOTA AURISÁr: 3.199.000 Ft -
SUZUKI SWIFTÁr: 399.000 Ft -
OPEL ASTRA GÁr: 499.000 Ft -
FIAT PUNTOÁr: 649.000 Ft -
SEAT CORDOBAÁr: 699.000 Ft -
PEUGEOT 206Ár: 599.000 Ft -
OPEL ZAFIRA BÁr: 1.690.000 Ft -
OPEL ASTRA GÁr: 990.000 Ft -
autoÁr: 320.000 Ft -
MAZDA 3Ár: 799.000 Ft